Al·lèrgia primaveral

Hola a tots!

Aquesta setmana parlarem sobre un tema de tendència aquests dies: l’al·lèrgia primaveral. No és que no hagin al·lèrgies la resta de l’any, però el que ens interessa abordar aquesta setmana, és tot el ventall de símptomes que apareixen en aquestes dates. I per entendre millor que ens passa a molts, que millor que entendre el que significa al·lèrgia … i primavera.

Captura de pantalla 2016-04-11 a la(s) 15.21.38
http://www.forodefotos.com

Què és l’al·lèrgia primaveral?

Al·lèrgia (nom. fem.):

Resposta immunitària excessiva provocada en individus hipersensibles per l’acció de determinades substàncies, especialment ambientals (RAE traducció).

Primavera (nom. fem.):

(1) Estació de l’any que, astronòmicament, comença a l’equinocci del mateix nom i acaba en el solstici d’estiu; (2) Temps en què alguna cosa està en la seva major vigor i bellesa (RAE traducció).

Per tant, l’al·lèrgia primaveral és la resposta immunitària excessiva provocada en persones hipersensibles per la inhalació d’aire que conté partícules en suspensió (ex .: pol·len, pols) que són presents en el nostre entorn.

Captura de pantalla 2016-04-11 a la(s) 15.19.39
http://www.seaic.org

Quins símptomes té?

Primer, cal recalcar que: (1) l’al·lèrgia primaveral està associada a les partícules de pols / pol·len (pol·len en major mesura) en l’aire, i que (2) el pol·len és una pols fina i fecundant que està contingut en els estams de les flors. Per tant, els dies de major pol·linització (més presència de pol·len a l’aire), són els dies de majors símptomes, que són:

  • Picor ulls / nas
  • Mocs + congestió nasal
  • Rinitis (al·lèrgica)
  • Tos
  • Sensació d’ofec
  • Fotosensibilitat
  • Llagrimeig
  • Sensació d’ofec

Quin és el tractament?*

Hi ha diferents classes de medicaments per tractar una al·lèrgia primaveral: (1) antihistamínics / els de l’al·lèrgia (ex.: cetirizina, loratadina, ebastina …. Compte que molts d’ells donen somni !!), (2) corticoides (ex.: budesonida, betametasona, fluticasona … són antiinflamatoris, així que no es pot abusar-ne) i (3) la immunoteràpia, que és un tractament progressiu i adaptat a cada pacient, pensat perquè aquest creu tolerància a l’agent que produeix l’al·lèrgia.

Captura de pantalla 2016-04-11 a la(s) 15.18.38
IMO

A part dels anteriors tractaments, podem fer un abordatge total, a la faríem una especial menció a la hidratació i cura de la nostra pell, l’ús de col·liris a força de hialuronat de sodi a diferents concentracions per a una major hidratació de l’ull, beure molta aigua per fluïdificar el moc produït com a protecció natural del nostre cos, a la penetració d’elements estranys i protecció solar.

A la Farmàcia Tabar, estarem encantades de poder-vos assessorar el millor possible per a qualsevol dubte respecte a l’al·lèrgia primaveral.

Espero que us hagi agradat aquest post i … que l’al·lèrgia primaveral no et tanqui a casa teva. Que tingueu tots una bona setmana!

Cristina;)

*Cal recordar que és important visitar un metge especialista en el cas de patir una al·lèrgia primaveral o qualsevol altre tipus d’al·lèrgia, ja que hi ha tractaments que és millor que els prescrigui un metge.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s