coneix el teu cor

Hola a tots!

Segurament aquests dies passejant pel carrer, als mitjans de comunicació, en els comerços (…) veureu molts cors. Per a qui no s’hagi adonat encara, és perquè demà és Sant Valentí. Per a alguns, un dia en parella i per a altres no. L’any passat vam parlar sobre l’hormona de la felicitat i de l’amor (https://farmaciatabar.blog/2016/02/08/all-you-need-is-love/), però aquest any tractarem Sant Valentí d’una manera diferent.

Com hem dit abans, aquests dies veiem molts cors. Però … realment coneixem el nostre cor?

El cor és un múscul, que és com si fos un motor perfecte, que bomba la sang a través dels vasos sanguinis pel cos. (Aquí van més dades que sempre pregunten al Trivial!). El cor és relativament petit, pesa entre 200-425 grams, una mica més gran que una mà amb el puny tancat, tot i que els esportistes d’elit ho tenen més gran. A més, aquest té 4 cavitats (aurícula dreta i esquerra i ventricle dret i esquerre) i 4 vàlvules (tricúspide, pulmonar, aòrtica i mitral). La freqüència cardíaca en una persona sana, varia entre 60-90 pulsacions/minut, que serà la responsable de bombar 4.8-6.4L de sang per minut. Si fem grans números, cada dia tenim una mitjana de 100.000 batecs al dia, que mouen 7571 L de sang al dia.

corazon

Recentment, s’han publicat diferents estudis que conclouen que per tenir una millor salut cardiovascular (per tenir un cor feliç), cal ser feliç. És a dir, quan una persona està feliç, el cervell secreta oxitocina, dopamina i adrenalina, substàncies que protegeixen al nostre cor, tenint menys probabilitats de patir alguna malaltia cardiovascular i millorant la nostra esperança de vida.

Aquesta setmana en comptes de dir «mens sana in corpore sano» us dic «beatus vir beatus corde» (que si el traductor de Google no m’ha fallat, significa «home feliç cor feliç»).

Espero que us hagi agradat aquest post … i fins la setmana que ve!

Cristina 😉

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s