m.o.s.q.u.i.t.s

Hola a tots!

Avui, en comptes de comptabilitzar les setmanes de confinament (que són moltes, per no dir massa i sense sentit), per fi entrem en fase 1 els que la setmana passada estàvem al 0.5!! No és que no hi hagi mesures que no trobi contradictòries (com per exemple que els residents a Barcelona no es puguin moure si no és per feina), però com que això no és un bloc polític, tractarem una cosa que crec que us interessarà (i molt).

Tornant a l’anhelada fase 1 (i per als que em llegiu des d’altres províncies que ja esteu en fase 2), ara podrem començar a gaudir de més moments a l’aire lliure, de més llibertat. I què passa quan fa bo? Pel que fa a la salut, poden passar moltes coses, com ara: deshidratació (cal beure aigua i fer especial èmfasi en nens i grans), cremades solars (us convido a llegir els meus posts de fotoprotecció) i picades d’insectes. No sé vosaltres, però me’n recordo quan era petita, que els mosquits només sortien dels seus amagatalls de nit a l’estiu, però ara amics, ocorre sempre (és com per exemple quan celebràvem la castanyada amb abric i ara en samarreta). No importa si és de dia o de nit, no importa si és estiu o no, que els mosquits estan sempre a l’aguait. I d’això va el nostre post d’avui.

123rf.com

És cert que l’hauria d’haver publicat fa alguna setmana, però he volgut seguir amb el rigor científic que em van inculcar quan realitzava la meva tesi doctoral i mostrar els resultats després d’un experiment de setmanes. Si, heu llegit bé, a casa portem unes setmanes d’experiment (els conillets d’índies som la Candela i jo) i com ens ha funcionat genial, ho anem a compartir.

Qui em coneix, sap que a mi no em piquen els mosquits, a mi em mosseguen com au carronyera ataca a la seva presa. Sincerament, no sé perquè tenen aquesta estranya obsessió amb mi, però és el que hi ha. Més d’una vegada m’han dit que és per tenir la sang molt dolça (i llavors els diabètics com ho haurien de fer?), però és un tema d’olors que atrauen el mosquit, ja que aquest no és tan intel·ligent com per discriminar a una presa d’altres perquè sí. Una manera d’atraure’ls és mitjançant la suor, ja que, en la suor, hi ha substàncies de rebuig, com l’àcid làctic i l’amoníac que fan que els siguis irresistible. A més, les persones que tenim pells sensibles (rosàcia, dermatitis atòpica, psoriasi, lupus …), al tenir una hiperreactivitat de la pell, fa que la picada sigui molt més exacerbada i que després del rascat (que mai hem de fer, encara que és molt temptador), ens piqui encara més. Com a curiositat, durant l’embaràs no em va picar cap (no sé si a algú més li ha passat o s’ha adonat d’això).

Així que tornem a l’experiment. Abans de tot, vaig estar fent una revisió del que hi ha al mercat per a menors d’un any d’edat i lamentablement no hi ha res. És més, la majoria de productes que hi ha al mercat no són aptes per a menors de 36 mesos (3 anys), però sí que podem trobar algun candidat interessant. I en la meva lluita per buscar el més natural possible (una obsessió de mami), vaig decidir optar per la fitoteràpia, una vella i coneguda amiga meva. Així que cada matí i cada tarda la Candela i jo ens vam posar unes gotes d’oli essencial de citronella. En el meu cas, vaig aplicar unes gotes en canells, turmells i clatell i en el cas de la Candela, a la hamaqueta a la banda del cap i peus, darrere dels genolls (perquè això no s’ho fica a la boca) i a l’esquena. A més, després de ventilar les habitacions, en un aromadifusor poso unes gotes d’una sinergia antimosquits perquè no es coli cap, i he de dir que mà de sant. A dia d’avui (i portem gairebé 4 setmanes amb l’invent), no ens ha picat cap (i això que, quan el dia i la feina ho permeten, estem tot el dia a la terrassa). És cert que no tot és perfecte: l’olor no és el millor de món, però a mi que no em piquin els mosquits, és un gran pas i per això l’olor és una cosa secundària. Per si aquest protocol no fos suficient, tenim oli d’espígol. És cert que per tema de mosquits no l’hem hagut de fer servir, però per algun granet si i ens va anar genial.

Com veieu, és una rutina senzilla, ràpida i efectiva i amb el plus que és ecofriendly, per a tots els que ens preocupi el tema de medi ambient, apta per a nadons i per a pells (molt) sensibles. Això sí, com qualsevol rutina, cal portar-la a terme.

Per a qualsevol dubte que tingueu respecte a les picades d’insectes o a qualsevol cosa, estem a la vostra disposició.

A més, des de la setmana passada ja estem atenent dins el local de la farmàcia amb un aforament màxim de 2 persones per garantir la seguretat de tots. Per a totes aquelles persones que encara no puguin desplaçar-se a la farmàcia, seguim amb el servei de lliurament a domicili (a Sant Vicenç dels Horts). Finalment, des d’aquesta setmana tornem a el servei de dermoanàlisis (cabell, pell i ungles) seguint unes estrictes mesures d’higiene i seguretat. Com sempre, aquest servei es farà amb cita prèvia.

Espero que us hagi agradat aquest post … i fins al següent!

Feliç setmana !!

Cristina 😉

PS- Com sempre, intento ser imparcial amb les marques comercials, però si algú està interessat, em pot escriure a farmacia.vella@gmail.com i li donaré la informació. De fet, és la marca amb la qual treballem nosaltres i ens està donant super bons resultats.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s