farmaciola del viatger

Hola a tots!

Avui continuarem amb les vacances (Tranquils!! No ens hem tornat boges, nosaltres no ens hem anat), ja que és un tema molt important per a tots: per als que hi són i per als que els falta poc per anar-se’n. Jo sempre penso que tot l’any les estem esperant amb molta il·lusió i ganes. Uns tindran una setmana, dos, i altres més, però durin el que durin, és un temps per gaudir del temps lliure, dels amics i de la família i per carregar piles.

Precisament, com és un temps per gaudir, és super important (per no dir imprescindible) prevenir certes situacions. Per això us presento quina és la farmaciola ideal per a qualsevol viatger.

botiquin viaje vitae
Vitae

I si em senta malament alguna cosa?

Tots en vacances mengem diferent. Fem horaris diferents. Bevem aigua (per als que beguin de l’aixeta) diferent. Que és super fàcil que alguna cosa ens faci mal (ja ni parlo dels que van a un destí exòtic i tropical). Per evitar això, a la farmàcia tenim remeis naturals perquè el sistema digestiu no ens amargui les vacances.

I si em marejo?

Això està super indicat per als que viatgen amb cotxe (i es maregen) i per als que facin servir vaixell com a mitjà de transport, ja que el mar és molt traïdor i sempre pot ser el primer cop que ens maregem.

I si em piquen els ulls?

És una cosa bastant comú a l’estiu. Només cal pensar en el clor de les piscines i en la sal de l’aigua de mar. A qui no li piquen els ulls a l’estiu? A més, per a tots aquells que s’obliden les ulleres es sol, unes gotes hidratants milloren aquesta sensació de llagrimeig per exposició solar.

I si em poso nerviós?

Hi ha moltes persones que només pel simple fet de viatjar, d’agafar un tren, un avió (el cas més habitual), es posen nerviosos. A la farmàcia tenim productes naturals i homeopàtics que van molt bé per calmar aquests nervis/ansietat i que es poden donar sense recepta.

I si em piquen insectes o em cremo?

Començaré amb una pregunta. A qui no li piquen els mosquits? A tothom li piquen, el que passa és que a tot el món la picada no li produeix una reacció, que és el causant de la picor. I lo de cremar-se? Moltes vegades hem parlat sobre la importància de protegir-se del sol. Evidentment, si no es fa servir protecció solar, la cremada hi serà. Aquí ho deixo.

I si em refredo?

Moltes vegades a l’estiu per canvis bruscos de temperatura (entrar a llocs amb aire condicionat molt fort, en cinemes …) agafem faringitis i grips. Per evitar això, a part de portar un fulard a la bossa, és interessant emportar-se un antigripal i paracetamol a la maleta, que treu d’una dificultat.

I si em lesiono?

A l’estiu, aprofitem el nostre temps lliure per fer esport. Ja sabeu que per fer qualsevol exercici físic intens, cal fer un preescalfament abans i un estirament en acabar per evitar lesions. De tota manera, per evitar els ensurts, nosaltres afegiríem un antiinflamatori (tenim d’origen natural també) a la maleta.

I si agafo cistitis/ infeccions d’orina o fongs?

Sembla una bestiesa, però a l’estiu és quan hi ha més cistitis/infeccions d’orina i tot un seguit d’infeccions del tracte genitourinari. I això perquè? Una de les raons és que quan estem tot un dia a la piscina/platja, el banyador està mullat durant moltes hores. Això provoca un microclima molt favorable per tenir una infecció a la zona. A més, en vacances la gent sol tenir més relacions i això propicia el mateix. Per evitar ensurts, recomanem que afegeixis a la maleta sabó íntim (el tenim en format de viatge!) i comprimits/càpsules de nabiu vermell americà (hi ha mil tipus en el mercat, així que s’ha d’anar amb compte!!) per evitar anar al metge d’urgències.

Què més necessitem portar-nos de vacances?

El de sempre: sabó, pasta de dents, xampú, desodorant, protecció solar (…) i els medicaments que prenguem de normal. Recordeu, que les receptes del CatSalut només funcionen a Catalunya, així que si viatgem fora, hem d’acudir a la farmàcia abans d’anar-nos de vacances. De tota manera, en qualsevol CAP/centre de salut ens atendran en cas d’urgència.

Per a qualsevol dubte que és el més adequat en cada farmaciola del viatger, a la Farmàcia Tabar us vam dissenyar el vostre farmaciola a mida.

Espero que us hagi agradat aquest post … i fins la setmana que ve!

Cristina 😉

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s