psoriasis (2)

Hola a tots!

En aquesta setmana (molt) freda de Halloween, deixarem a les carbasses, als esquelets i a les bruixes de costat i anem a parlar sobre un tema que afecta a moltes persones (més de les que penseu) i que aquesta setmana se celebra el seu dia mundial: la PSORIASIS.

Sabíeu que 100 milions de persones al món tenen psoriasis (11,43% de la població mundial l’any 2014 *)? Us confesso que quan he vist aquest nombre m’he quedat sorpresa ja que no m’imaginava tants casos (i això que no hi són tots els casos diagnosticats, ja que moltes vegades es poden confondre amb altres patologies de la pell).

Pels que no estigueu familiaritzats amb la malaltia, anem a donar quatre pinzellades. La psoriasis és una malaltia inflamatòria autoimmune i crònica de la pell amb èpoques de brots. Es caracteritza per l’aparició de taques vermelles amb escates blanques (arribant a convertir-se en costes) que es poden localitzar en qualsevol part del cos, especialment en el cuir cabellut, colzes i genolls. A més de les lesions anteriors, aquesta malaltia provoca cremor, picor i en alguns casos fins i tot dolor i està relacionada amb altres, com ara: artritis, malaltia cardiovascular, síndrome metabòlica, inflamació del sistema digestiu i depressió, entre d’altres. I quan apareixen els brots? En tractar-se d’una inflamació autoimmune, qualsevol baixada de defenses fa que aparegui el brot (estrès, radiació solar, infeccions, canvis bruscos de temperatures …). Encara no hi ha cap tractament per combatre aquesta malaltia, tenim diferents alternatives per mantenir-la a ratlla …

… i allà és on podem actuar des de la farmàcia. A la Farmàcia Tabar, hem creat unes pautes amb productes naturals que (1) van a fer que les nostres defenses estiguin «al màxim» per no entrar en un altre brot, (2) anem a hidratar la pell des de dins (càpsules orals) per ajudar a que la pell tingui estigui el més «sencera» possible i (3) realitzarem una higiene i hidratació amb productes específics de psoriasi, ja que les necessitats d’aquesta pell no són les mateixes a una pell normal o amb qualsevol altra patologia.

Des de la Farmàcia Tabar, treballem per donar-vos el millor consell personalitzat. I per això, comptem amb un dermoanalizador d’última generació per analitzar la vostra pell i fer-vos un seguiment durant les èpoques de brot o de manteniment, ja sigui en el cas de la psoriasi com de qualsevol altra patologia o consulta de la pell.

Espero que us hagi agradat aquest post … i fins la setmana que ve!

Cristina 😉

PS- Aquesta setmana farem promocions molt interessants en productes de la gamma de Psoriasis de Isdin i de Vitae.

* Per a qui vulgui saber una mica més sobre psoriasi, us deixo el dossier de l’Organització Mundial de la Salut (està en anglès !!) http://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/204417/9789241565189_eng.pdf;jsessionid=98D0218D99E0120D7AA1D6CAFB577D0E?sequence=1

** També us deixo la web de l’associació Acció Psoriasis que val la pena donar-li un cop d’ull https://www.accionpsoriasis.org/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s