#wdd2018 (2)

Hola a tots!

El dia 14 de novembre celebrarem el World Diabetes Day i per això aquesta setmana parlarem sobre diabetis. Perquè la diabetis és molt més que un problema del sucre. I perquè la diabetis no només afecta el malalt, sinó que a la família també.

Sabíeu que la diabetis va afectar 425 milions de persones al món el 2017 (108 milions l’any 1980 … i s’estima que hauran 522 milions de diabètics el 2030)? I que es calcula que hi ha 212 milions sense diagnosticar? Segurament molts pensen que la diabetis no els tocarà … i la veritat és que encara que en la gran majoria dels casos es pot prevenir, amb uns mals hàbits, és fàcil que et toqui.

Com segurament sabreu, no tots els tipus de diabetis ni són iguals, ni es tracten igual. La diabetis tipus I és la que associem tots, que és la insulinodependent, la qual no es pot produir insulina i per això se l’han de punxar. La diabetis tipus II, és la que pateix el 90% de la població i el que els passa és que no poden usar eficientment la insulina que produeixen i per això han de prendre medicació per via oral. A més, aquesta es pot prevenir (el 80% dels casos es poden prevenir!!) amb una dieta saludable i exercici físic. I finalment, també tenim la diabetis gestacional, que per a mi és la gran desconeguda, ja que és de la que menys es parla i la que afecta 1 de cada 7 embarassos (¿!?!?). Aquest tipus de diabetis també es pot prevenir amb una nutrició i exercicis adequats durant l’embaràs (compte amb el de «menjar per a dos»!!).

Captura de pantalla 2018-11-10 a la(s) 12.09.19

Al principi parlàvem que la diabetis és moltíssim més que un problema de sucre. La llista de complicacions derivades és molt llarga, però per fer una pinzellada anomenem: retinopatia que pot arribar a ceguera, problemes cardiovasculars, accidents cerebrovasculars (…) i problemes a la pell … i és allà on podem posar el nostre granet de sorra respecte la diabetis ( a part de donar consell dietètic).

Per això, aquesta setmana a la Farmàcia Tabar vam realitzar una campanya amb descomptes en hidratació de la pell (i peus) diabètica, a més de fomentar la salut gastrointestinal, tan important en un problema de salut en què el metabolisme no funciona com hauria. A més, farem mesuraments de sucre gratuïtes (encara que us demanem que vingueu en dejú).

Espero que us hagi agradat aquest post … i ‘fins a la setmana que ve!!

Cristina;)

Ps. Per més info:

https://www.worlddiabetesday.org/resources/infographics.html

http://www.who.int/diabetes/action_online/basics/es/index3.html

pps. Ja queda molt poquet per al Black Friday Week … i us avanço que aquest any serà molt top !! 😉

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s