salut i higiene íntima

Hola a tots!

Aquesta setmana us vull parlar d’un tema molt important en la salut femenina, que hauria de fer-se durant tot l’any, però amb més èmfasi a l’estiu: la higiene íntima. Per què aquesta raó? Molt senzill: en els dies de platja, estem en remull (piscina/mar) i això fa que el banyador estigui humit durant molt de temps, sent un caldo de cultiu per als nostres «amics» els bacteris (patògens). Amb això, no pretenc donar una classe magistral de tipus de bacteris, sinó unes pautes importants per a la seva prevenció.

Dins del món de la salut femenina, crec que a totes (no vull discriminar, però té més sentit parlar d’elles), en algun moment ens han parlat del pH i de la flora bacteriana íntima, però … Realment sabem que es tracta? En tots els llocs anatòmics en què hi ha un contacte exterior-interior del nostre cos (vegeu orificis), ens cal tenir uns mecanismes de defensa per evitar infeccions i lesions. En el cas de la zona vaginal o íntima, disposem principalment de 3: pel corporal més espès, un pH determinat i una flora bacteriana.

El pH és una unitat de mesura per determinar si una substància és àcida (pH 0-6.9), bàsica (pH 7.1-14) o neutra (pH=7). Ara segurament associarem això a algun anunci de la tele de sabons en els que parlen del pH de la pell … però com sempre, cal especificar. Més d’una vegada hem dit que la pell és l’òrgan més extens del cos, però no tota la pell té les mateixes característiques. En el cas de la zona bulb-vaginal, en condicions normals (sense comptar menopausa ni embaràs), el pH és de 4-4.5 (en la menstruació arriba a 6.8-7.2), sent aquest valor inferior al de la resta del cos, que varia entre 5 i 6. Aquesta és la principal raó per la qual cal usar sabons íntims (atenció: que no portin alcohols perquè no irritin!).

Captura de pantalla 2016-06-14 a la(s) 06.06.45
archive.reefcentral.com

Aquest pH és el que manté a la nostra flora bacteriana (bacteris bones) vaginal, que són les que ens prevenen d’infeccions causades per bacteris patògens (una altra defensa del nostre cos). Hi ha diferents causes que alteren aquesta flora: mala higiene, estrès, ús d’antibiòtics, fase del cicle menstrual, la dieta ( … ). Una forma de prevenció natural seria fer una tanda de probiòtics (fins i tot prebiòtics) en èpoques d’estrès, presa d’antibiòtics ( … ).

Captura de pantalla 2016-06-14 a la(s) 06.08.46
http://www.reproduccionasistida.org

A la Farmàcia Tabar tenim diferents línies de cura íntim específiques per a cada edat i cada situació, fins i tot envasos especials de viatge, perquè anem on anem, gaudim d’una bona salut. Per a qualsevol dubte que tingueu al respecte, estarem encantades d’ajudar-te.

Espero que us hagi agradat aquest post … i fins la setmana que ve!!

Cristina ; )

PS- Fins a finals de mes, tenim unes promocions molt interessants en cura íntim que estem segures que t’encantaran.

Info extra:

http://www.cinfasalud.com/areas-de-salud/cuidado-diario/mujer/flora-vaginal/que-es/

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s