Com reparar la pell després de l’estiu

Hola a tots!

Avui sembla que tot hagi tornat (per fi) a la normalitat. Els nens han tornat als cols. Tornem als nostres treballs, alguns també als gimnasos (si … ara cal fer l’operació «detox» de l’estiu) ….

Parlant de «detox» …. Tots parlen de purificar el cos després de l’estiu, que si cal fer dieta, que si cada vegada queda menys per Nadal i cal començar a fer forat a les tiberis (si, ho he escoltat!) … Però algú parla sobre les cures que necessita la nostra pell després de l’estiu? La veritat és que últimament no, així que algú caldrà reprendre la iniciativa, no?

Per començar, el que hem de fer és hidratar la nostra pell, ja que durant els mesos d’estiu, el sol, la sal del mar (…) ens l’ha deshidratat. Com ho podem fer? Començaríem amb un peeling suau per eliminar les cèl·lules mortes i començar amb una pell «més nova» (atenció amb els peelings, perquè no tots els tipus de pell els accepten tots). A més d’una higiene diària (matí i nit) i la posterior aplicació d’un sèrum+hidratant, aplicaria un cop a la setmana una màscara facial hidratant (les que contenen àcid hialurònic són les millors, encara que tots els productes amb vitamina c conjugats amb rosa mosqueta són genials també). A més, també hi ha opcions molt interessants en nutricosmètica i en ampolles d’aplicació directe a la pell (des col·lagen + hialurònic, factors de creixement tissular, olis especials per a la pell …), perfectes tant per a aquelles persones que vulguin una mica de fàcil compliment, com per a aquelles que vulguin un tractament global.

Menció a part tenen les taques. Ja hem dit en una multitud de posts (i in situ també), que el sol sense protecció no és bo, ja que produeix els radicals lliures causants del fotoenvelliment de la pell (arrugues i taques … de fet el 80% de les taques i arrugues de la pell són conseqüència directa del sol, que podrien ser evitades mitjançant l’ús continuat de protectors solars durant tot l’any). A més, és important recalcar, que l’ús de determinats medicaments (per exemple els anticonceptius orals), fa que aquestes taques surtin abans si no ens podem protecció solar. Tornant al tema … Com podem tractar aquestes taques? Amb despigmentants, protecció solar i paciència (ja que és un procés llarg).

En el cas de l’aparició d’acne o granellada a causa del sol (pot ser per diferents causes, com per exemple hipersensibilitat solar), acudiria a un dermatòleg perquè examini cada cas.

Amb tots aquests consellets, luciréis una pell que ja voldrien moltes persones!

Com ja sabeu, a la Farmàcia Tabar, estarem encantades d’aconsellar-vos i recomanar-vos productes d’una forma personalitzada, així com ajudar-vos en qualsevol consulta que pugueu tenir.

Espero que us hagi agradat el post …. I fins la setmana que ve!

Cristina 😉

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s