que el canvi d’horari no et tregui la son

Hola a tots!

Avui segurament molts de nosaltres ens hem assabentat (premsa, televisió, ràdio) que a la matinada de dissabte / diumenge canviarem a l’horari d’hivern (a les 3:00 seran les 2:00, així que dormirem una hora més: D).

Deixant de banda que si aquest canvi és positiu o negatiu (…), a tots en major o menor mesura ens afecta el nostre somni. Hi haurà persones que el canvi horari ho notaran el primer dia quan s’aixequin dilluns per anar a treballar, hauran altres que ho notaran durant uns dies i un altre grup que ho noti durant un parell de setmanes. No obstant això, a la farmàcia cada vegada hi ha més opcions i solucions per a aquest problema.

reloj478x270

La primera opció són els comprimits de melatonina. Què és la melatonina? Perquè serveix? La melatonina és una hormona que s’encarrega de regular el nostre «rellotge biològic» (entre diverses coses, ja que també estimula la secreció de l’hormona del creixement en nens): a la nit les concentracions de melatonina en sang són molt altes, que són les responsables de donar-nos son i al matí les concentracions són molt baixes, que són les responsables de despertar-nos al matí. Encara que tot l’anterior pugui semblar que és el «súmmum» per agafar el son, no es pot abusar perquè si prenem molta melatonina, estaríem desajustant la secreció normal del nostre cos. Per aquest motiu, la legislació restringeix la concentració a 1.99 mg de melatonina (el 2017 està previst que canviï a 1.00 mg).

A part dels comprimits de melatonina hi ha alguna cosa més? Si. Tenim diferents comprimits en tecnologia de doble capa (serveix perquè els components del comprimit es vagin alliberant a poc a poc i el seu efecte duri tota la nit), que porten una barreja de melatonina amb altres components, que poden ser: triptòfan (ajuden a millorar l’estat d’ànim), amb zinc (ajuden a produir més melatonina natural), valeriana/amapola de Califòrnia/pasiflora/espino blanc (efecte relaxant) i/o vitamines del grup B (millorar la funció neurològica).

wall_big_taller_de_ovejitas_de_algod_n_fnac_san_agust_n_valencia

Com veieu, a la Farmàcia Tabar tenim diferents opcions naturals i sense recepta mèdica* per a tots aquells que els costi agafar el son. Nosaltres us aconsellarem que producte és millor per a cada cas i per a cada edat.

Espero que us hagi agradat aquest post … i fins la setmana que ve!

Cristina 😉

*A la farmàcia no es poden donar medicaments per dormir que requereixin recepta mèdica sense recepta.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s