mima la teva pell a l’hivern

Hola a tots!

Aquesta setmana (sembla que sigui monotema …) tornem a parlar sobre el fred. Si la setmana passada parlàvem sobre la meva còctel de vitamines per combatre (amb èxit) els refredats i virus, aquesta setmana parlem sobre les mans i llavis. Podríem parlar sobre la pell en general, però crec que és millor centrar-nos en les mans i els llavis, que és el que pateix més a l’hivern, ja que és el que està més exposat al fred.

Alguna vegada us heu preguntat perquè la pell es resseca a l’hivern? Tot es deu a una resposta fisiològica per regular la temperatura corporal. A l’hivern, com fa fred, els vasos sanguinis es contrauen (vasoconstricció) per mantenir la calor (a l’estiu passa el contrari) i per això totes aquelles persones que porten anells, notaran que a l’hivern els van més solts (ia l’estiu més justos ). En contraure els vasos, la circulació és menor, i per tant arriben menys nutrients i oxigen a les nostres cèl·lules. Això vol dir que aquestes estan menys nodrides, cosa que es tradueix en un teixit deshidratat, ressec, més fi i fràgil (facilitat per tenir infeccions, especialment en pells atòpiques, psoriàsiques i en persones que tinguin alteracions en el metabolisme dels hidrats de carboni) , que es posa vermell, ens pica, es escata, surten esquerdes i en ocasions s’inflama.

Per tant, per evitar aquests llavis i mans resseques (ja no només ho diem per temes estètics, sinó que per salut i benestar), els passos que haurem de seguir són els següents:

– Beure 6-8 gots d’aigua al dia
– Que les dutxes siguin una miqueta més curtes i que l’aigua no sigui molt calent (el vapor de la dutxa resseca la nostra pell)
Exfoliar la pell 1 cop a la setmana, per ajudar a la regeneració cel·lular (així les cèl·lules «noves» arriben a la superfície i el teixit en general està més hidratat), això si, sense abusar per no produir ferides. A la Farmàcia Tabar, tenim diferents tipus de exfoliants (corporals i facials) que exfolien la amb diferent intensitat, indicats per a cada tipus de pell.
Hidratar la pell amb productes molt hidratants, com ara la mantega de karité (ull: les silicones, glicerines i vaselines no hidraten la pell), i usar productes sense alcohols, ja que aquests canvien la permeabilitat de la pell. Nosaltres tenim una sèrie de productes que restauren les esquerdes dels llavis, mans i peus que us encantaran, que a més de ser 100% naturals, també són de comerç just.

A més, per a aquelles persones que sempre tenen les mans i peus freds i que tenen Síndrome de Raynaud, des d’aquest any tenim un complex alimentari 100% natural, que el poden prendre totes les persones excepte embarassades, pacients amb tractament anticoagulant i nens menors de 12 anys.

Perquè tots pugueu lluir unes mans i llavis boniques, a part de tenir una pell sana i forta per combatre aquest fred hivern, ens podeu consultar que és el que podeu fer a qualsevol de nosaltres a la Farmàcia Tabar.

Espero que us hagi agradat aquest post … i fins la setmana que ve!

Cristina 😉

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s