ossos i articulacions feliços

Hola a tots!

Aquesta setmana canviarem radicalment de tema i ens centrarem en la cura dels ossos i articulacions, ja que amb el fred sempre tenim més dolor. Molta gent ho relaciona amb gent gran, però us vaig a demostrar perquè tots, tinguem l’edat que tinguem, siguem esportistes o no, hauríem de cuidar els nostres ossos i articulacions.

articulaciones

La principal funció dels nostres ossos és de protecció i sosteniment del nostre cos i la principal funció de les nostres articulacions, és unir els ossos per donar-nos moviment (flexibilitat). A més edat, els ossos es debiliten, les articulacions es tornen més rígides i la capacitat d’absorbir calci va disminuint juntament amb una menor producció de vitamina D. I amb la menopausa baixen els estrògens, fet que provoca una pèrdua de massa òssia. Com pregunta de Trivial (o cultureta general), us comento que en el nostre cos tenim 206 ossos, dels quals 26 estan en cada peu i 27 a cada mà. A més, en el nostre cos tenim 360 articulacions, de les quals 76 són a la columna / pelvis, 32 (x2) en les extremitats superiors i 31 (x2) en les extremitats inferiors.

En resum, hem de cuidar els nostres ossos i articulacions per tenir una millor salut i qualitat de vida. Què podem fer per millorar la salut dels nostres ossos i articulacions?

Aliments rics en vitamina D: rovells d’ou, peix blau i lactis

Aliments rics en calci: verdures de fulles verdes, llegums, sardines, salmó, crustacis, taronges, nous, ametlles i productes lactis

Exercici físic per enfortir la musculatura

Normopès (pes ideal respecte a l’alçada i el diàmetre dels ossos)

No fumar (la nicotina inhibeix la síntesi de col·lagen)

No beure begudes alcohòliques, ja que aquestes produeixen osteoporosi

vitd-y-ca
edizon.net

Hi ha algo més que puguem fer per millorar els nostres ossos i articulacions? Si. A la Farmàcia Tabar tenim diferents productes per reforçar ossos i articulacions (col·lagen, hialurònic, cúrcuma, bambú, glucosamina, magnesi …). Els tenim en sobres, comprimits efervescents i en comprimits recoberts. Tot i que la finalitat de tots és millorar l’os i l’articulació, hi ha productes més pensats per a esportistes, per a adults, per a persones que tenen més dolor d’ossos (…). En resum, que cadascú pot trobar el seu producte … així que ja no hi ha excuses per oblidar-nos de tenir cura del nostre esquelet.

Si vols saber més sobre aquest tema, et interessaria un producte específic per a tu o una altra cosa relacionat amb la salut dels teus ossos i articulacions, vine a la Farmàcia Tabar, que estarem encantades d’atendre’t.

Espero que us hagi agradat aquest post … i fins la setmana que ve (que ja avanço que anirà sobre cors …) !!

Cristina 😉

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s