hola 2019 (2)

Hola a tots!

Primer de tot BON 2019 A TOTS! Des de la Farmàcia Tabar us desitgem el millor per aquest any que acabem de començar.

Podríem començar el 2019 parlant del empatxat que tenim tots després de les Festes (opció molt interessant). També podríem fer com moltes revistes i parlar sobre els propòsits d’any nou (fer dieta, deixar de fumar …), però és una mica més del mateix i ja ho hem fet … així que tractarem una altra cosa. És cert que el tema del qual parlarem no és nou, però com està sortint molt als mitjans, creiem que és important donar-li la importància que té: la grip.

Si amics, hi ha Comunitats Autònomes que ja han declarat a dia d’avui que estan en epidèmia de grip, així que anem a donar unes pinzellades per evitar caure en les urpes d’aquest virus maleït. M’agrada recalcar que és un virus, perquè encara hi ha gent que ens ve a demanar antibiòtics per curar la seva grip i (1) un antibiòtic serveix per tractar una infecció bacteriana i no vírica i (2) un antibiòtic necessita recepta mèdica.

flu
Pinterest

Què podem fer per evitar o capejar la grip i que estigui el més lluny possible?

Jo aconsello començar amb una bona higiene de mans. Ho dic perquè no ens rentem prou les mans. Penseu que fem servir molt les mans: per al mòbil, per al cotxe, per obrir portes, per donar la mà … Amb això no vull que la gent s’obsessioni, però si que posi una mica més d’atenció. En aquest apartat també inclouria el tapar-se amb un mocador d’un sol ús nas i boca al tossir i/o esternudar per no escampar virus i també no compartir ni gots ni coberts.

Pel que fa a la nutrició, recomanaria una dieta variada amb moltes fruites i verdures fresques i incloure vitamina C (cítrics, kiwi …) per tenir les defenses activades. Hi ha persones que també es fan infusions amb romaní, equinàcia, ginseng (…) i ajuden bastant, el que passa és que no totes les persones ho poden fer (s’ha d’anar amd compte amb els pacients hipertensos, embarassades …). També, si ens fixem en la medicina oriental, ara estan molt de moda els bolets reishi, maitake i shiitake ja que milloren parcialment la immunitat. A la farmàcia tenim també productes naturals aptes per a tots els públics i edats (excepte trasplantats) que activen la immunitat des del primer dia i es poden fer tant com prevenció com a tractament (clar, la dosi és diferent).

Com és lògic (i veient les agradables i «fresques» temperatures que ens acompanyaran en els propers dies), aconsello fer servir roba d’abric adequada (sense que arribem a suar). Ho dic perquè moltes vegades per moda, la gent no s’abriga tot el que hauria per lluir més. Jo sempre penso que és millor anar ara tapadeta que ja tenim tot l’estiu per lluir el que vulguem.

Respecte les visites al metge, la meva recomanació seria anar a urgències quan sigui estrictament necessari (moltes vegades pensem que es tracta d’una urgència quan en realitat no ho és, per això recomano abans trucar a urgències al 061). No dic això perquè no s’acumuli gent al servei d’urgències, sinó perquè allà hi ha molta acumulació de virus i si podem estar una mica lluny, millor.

Com sabeu, per a qualsevol dubte o consulta que tingueu, a la Farmàcia Tabar estarem encantades de poder-vos ajudar.

Espero que us hagi agradat aquest primer post del 2019 … i fins la setmana que ve!

Cristina 😉

PS- Per a més informació, us recomano visitar aquesta pàgina (està en anglès).

https://www.cdc.gov/flu/protect/habits/index.htm

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s