piquen piquen els mosquits

Hola a tots!

Un cop entrats al juliol, aquesta setmana ens centrem en un dels insectes temuts de cada estiu: els mosquits. Dic temuts, perquè segurament és una cosa que a ningú ens agradi de l’estiu (i segurament el que menys agrada a totes aquestes persones a les que crivellen cada estiu … m’incloc).

No és la primera vegada que vam tractar el tema dels mosquits, però si que és la primera en què parlarem sobre el Zika. Volem fer especial esment a aquest virus de la que tant es parla, però poc se sap, especialment perquè totes aquelles persones que viatgin durant aquest estiu a països tropicals puguin estar preparats.

mosquito-tigre-expansion-23445555--620x349
abc.es

Què és el Zika? El Zika no és un mosquit, sinó que és un virus que es transmet a les persones a través d’un mosquit anomenat Ae. aegypti i Ae. albopictus. De totes maneres, no és l’única forma en què una persona pugui contraure aquest virus, sinó que també pot contreure mitjançant relacions sexuals amb una persona infectada o des d’una dona embarassada al seu fetus. D’aquí la importància de la prevenció en embarassades.

Quins símptomes produeix el Zika? Els símptomes són dolor d’articulacions, mal de cap, conjuntivitis, granellada i febre, que duren entre diversos dies i una setmana després de la picada del mosquit. Tanmateix, el més greu és microcefàlia i defectes greus en el cervell del fetus (en el cas de dones embarassades).

160126132204_zika_virus_cycle_624-08_spanishversion3
bbc.co.uk

Com es prevé el Zika? La millor prevenció és evitar les picades de mosquit i usar anticonceptius físics per prevenir la seva transmissió per via sexual. Aquests mosquits piquen principalment de dia i també són els que transmeten malalties com el dengue i el chikungunya. Evitarem les picades usant pantalons llargs i samarreta de màniga llarga, evitar l’ús de colònies, ús de mosquiteres, i l’ús de repel·lents (esprai, roll on, polseres, pegats …). *

Com es tracta el Zika? De moment, no hi ha cap tractament (actualment s’està treballant en la vacuna), així que l’únic que es pot fer és tractar els símptomes.

A la Farmàcia Tabar estarem encantades d’informar-vos i aconsellar-vos sobre tots els repel·lents de mosquits existents i també sobre les precaucions que cal tenir en compte , ja sigui per als que es queden a casa a l’estiu, com els que viatgin fora. A més, durant aquesta setmana i la següent, tenim oferta en diferents productes repel·lents.

Moltes gràcies per la vostra atenció … i espero que us hagi agradat aquest post … . I fins la setmana que ve !!

Cristina 😉

* És molt important que just després de l’aplicació d’un repel·lent de mosquits en esprai, no anem al sol, ja que en algunes persones es pot produir enrogiment de la pell.
** Per a més informació contrastada sobre el Zika , visita http://espanol.cdc.gov/enes/zika/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s