Lac-Lactis-Galaktos (II)

Hola a tots!

Avui la gran majoria de nosaltres torna a la feina i a la rutina, ja que la bona vida s’ha acabat … però penseu que aquesta setmana treballem un dia menys, que els dies s’allarguen més i que ja queda menys per a l’estiuet 😉

Deixant de banda el tema de les vacances (…), molts de nosaltres (i jo m’incloc), tenim una Mona de Pasqua a casa que ens endolcirà els propers dies. Xocolata negra. Xocolata blanca. Xocolata amb llet.  Xocolata de colors ( … ).

Pels que em conegueu, pensareu … Un intolerant a la lactosa* (com jo) pot menjar xocolata amb llet? SI. Fa anys, no ho podia(iem) fer, però ara gràcies a uns productes que tenim a la Farmàcia Tabar, si que es pot.

Quins productes tenim? Nosaltres tenim comprimits de lactasa comercialitzats sota el nom de Nutira® (Lab. Salvat) i Sandoz Benestar Lactasa (Lab. Sandoz). Qualsevol d’aquests dos productes (Nutira® és un comprimit masticable i Sandoz Benestar Lactasa és una càpsula), es pren uns 30 minuts abans d’ingerir algun aliment que porti lactosa i llest (i pots menjar alguna cosa que contingui lactosa, sense patir els efectes secundaris d’un intolerant a la lactosa). A més, des de fa poc, tenim uns probiòtics especials (Kyo·Dophilus®) amb enzims digestius (Lab. Vitae), indicats per a persones amb intoleràncies alimentàries o per èpoques de digestions difícils (Nadal, calçotades, viatges …), que van genial.

‘Rita, cita en la fromagerie’, de Microbio Gentleman para Nutira

Què és la lactasa? La lactasa és l’enzim que trenca el sucre de la llet (lactosa) en glucosa i galactosa. És com si fos una tisora ​​que trenca una cosa gran en trossets petits per poder digerir. El que ens passa als intolerants a la lactosa, és que ens falta aquest enzim (aquestes «tisores»), i per tant no podem digerir la lactosa.

Captura de pantalla 2016-03-28 a la(s) 20.50.57
@BuhardillaPodcast @deborahciencia.

Quins símptomes té un intolerant a la lactosa? Aquesta intolerància alimentària produeix inflor, mal de panxa, malestar, sensació de pesadesa, erupcions a la pell/ulceracions (en els casos més extrems) i diarrea. També és important saber, que (1) dins dels intolerants a la lactosa, hi ha diferents graus, que (2) dins dels diferents productes lactis no tots tenen la mateixa concentració de lactosa (això té a veure amb fermentacions/coccions/preparacions …) i que (3) no totes les llets animals, tenen la mateixa concentració de lactosa.

Com veieu, a poc a poc els que tenim intoleràncies alimentàries, anem tenint solucions que ens fan la vida més fàcil. Per a qualsevol dubte que tingueu sobre aquest tema, a la Farmàcia Tabar estarem encantades de assessorar-te.

Espero que us hagi agradat aquest post … i fins la setmana que ve!

Cristina 😉

*Intolerant a la lactosa no és el mateix que al·lèrgic a la lactosa. En cas d’al·lèrgia alimentària, aconsellem que acudeixi al metge especialista.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s