prepara els teus peus per a l’estiu

Hola a tots!

Per fi aquesta setmana comença a fer el temps que toca. Sol (o pluja en el moment més inesperat), calor (…) coses que fan que ja vulguem aparcar l’abric, les botes, els abrics de llana, les gorres i les bufandes per a la tardor/hivern que ve, per deixar pas a roba més alegre, més còmoda, fresqueta que fa pensar que cada vegada queda menys per a les vacances (per això encara queda una mica, però millor si les veiem més a prop, no?).

Jo una de les coses que més m’agraden del bon temps és poder anar amb sabates sense mitjons i sense mitges (si, es que pot sonar una mica estrany, però és així). Això sí, per això, una (per als nois també val) s’ha de cuidar els peus …

Captura de pantalla 2016-05-17 a la(s) 15.30.49
Cura dels peus.

Deixant de banda que si ara estem en època de casaments-batejos-comunions (que també), a l’estiu els peus han d’estar més cuidats per dos grans motius: (1) estan exposats i per tant, unes sandàlies/sabates amb els peus i ungles mal cuidats queden fatal i (2) al no portar mitjons, quan nosaltres caminem, les sabates freguen directament amb la nostra pell i es produeixen rascades i ferides. A més, hi ha dos col·lectius de la població que han de tenir una cura especial dels peus, que són els diabètics i la gent amb pell atòpica. Això es deu ja que en tots dos casos, la pell dels pacients cicatritza molt malament, té tendència a fer ulceracions i si no es té cura de normal, es crea una espiral en la qual (1) no cicatritza, (2) pica la pell, (3) s’infecta i torna a començar.

Captura de pantalla 2016-05-17 a la(s) 15.15.55
Cura del peu diabètic.

Necessitem més motius per cuidar-nos els peus?

Ara que ja estem convençuts que la cura dels peus és MOLT IMPORTANT, veurem com ho podem fer d’una forma fàcil i senzilla.

1) Netejar i hidratar els peus. Això de la neteja no ho dic perquè no ens dutxem, sinó perquè a l’estiu, com anem amb el peu menys recollit, s’embruta molt més .. Això de la hidratació ho dic perquè com la sabata ens frega directament amb la pell, si ens hidratem la pell, els peus seran més resistents a aquestes rascades. Aquest gest tan senzill ho faríem un cop al dia i si és abans de dormir millor, ja que el peu es relaxarà i podrem descansar millor (recordeu que amb la calor els peus tenen tendència a inflar-se).

2) Llimar les durícies. Tots en major o menor mesura tenim dureses als peus causats per les pròpies sabates. En molts casos, hi han durícies que produeixen dolor i es pot solucionar d’una manera molt fàcil. A la Farmàcia tenim diferents tipus de llimes (ja siguin elèctriques o manuals) especials per a cada tipus de duresa. Jo us aconsellaria que abans de comprar-vos una, ens pregunteu quina és la més recomanable per a cada cas, ja que hi han dureses i dureses i si et passes, pots fer-te mal. Això ho faríem un cop cada setmana o un cop cada dues setmanes, depenent del tipus de duresa i el tipus de pell.

3) Tenir cura de les ungles. Com he dit al principi, anar amb les ungles sense arreglar queda fatal, i aquesta passa crec que ho hem de fer tots (després la decoració va a part!). Com ens podem cuidar les ungles d’una manera fàcil? Jo ho faria amb una llima (hi ha gent que els agraden les alicates) i llimaría el contorn i la superfície (el de la superfície és interessant per a les que després es vulguin pintar les ungles). Per treure les cutícules i nodrir la pell, faríem servir algun oli especial (a la Farmàcia tenim diferents tipus que us encantaran), ja que fa que l’efecte duri molt més. A l’hora de pintar les ungles, primer aplicaríem una base perquè el color es uneixi més a l’ungla i per sobre del color aplicaríem una capa de top coat, que el que fa és protegir el color de cops i que duri més temps. Aquest pas ho faríem un cop per setmana (pintar les ungles) o un cop cada dues setmanes.

4) Desodorant de peus. Hi ha molta gent a la qual li fan olor els peus, és una realitat. I en moltes ocasions, per por de que la resta olori els seus peus, aquesta gent va sempre amb sabata tancada. Aquest gest fa que després apareguin fongs als peus, ja que el peu no transpira. He de dir, que el desodorant per a peus és un gran invent, ja que fa que no et facin pudor els peus i més (en el cas de la nova generació) també et prevenen de fongs. Això també estaria indicat per a esportistes, ja que els peus a les bambes no respiren. El desodorant ens ho posaríem cada dia en el cas que ho necessitem i també cada dia en el cas de practicar esport amb bastant freqüència a l’estiu.

Captura de pantalla 2016-05-17 a la(s) 15.26.30
Cura dels peus a l’estiu (CliniSalud).

Com veieu, són 4 passos molt senzills i ràpids que fan que tinguem uns peus bonics i sans. Penseu que tot el nostre pes recau en els peus i per això, és importantíssim cuidar-los (i ja aviso que poca gent ho fa com s’hauria).

Per a qualsevol dubte que tinguis sobre la cura dels peus, no dubtis a venir a la Farmàcia Tabar. T’atendrem amb un gran somriure i buscarem solucions especials per a tu.

Espero que us hagi agradat aquest post … i fins la setmana que ve !!

Cristina 😉

PS- Aprofito a recordar-te que el dimarts dia 24 de maig tindrà lloc el #BeautyDay by Sensilis a la Farmàcia Tabar. Tots els productes de la marca Sensilis (higiene i hidratació facial, tractaments antiaging, antitaques, reparadors de la pell, maquillatge hipoalergènic per a totes fins i tot les que tenen ull sec … ) tindran descomptes i a més hi haurà una consultora de la marca per a qualsevol dubte que tingueu. Si algú està interessat/a , però per tema d’horaris no pot venir, que ens ho faci saber durant aquesta setmana i li guardarem el que necessiti aplicant el descompte especial del dia 24. Us hi esperem!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s