no et deixis la pell

Hola a tots!

Aquesta setmana (des del 23 de maig, fins al 13 de juny inclòs), farem especial èmfasi en un tema en concret … Però abans de desvetllar-ho, us vull explicar una història real.

Segurament ningú haurà sentit el nom de William McElligott. La seva història va sortir a la premsa gràcies a un article científic publicat al New England Journal of Medicine en l’any 2012. Aquí no entrarem en detall sobre aquesta publicació, ja que no és la fi d’aquest blog. Només vull que veieu qui és.

FullSizeRender-2

Veient aquesta foto, pensaríem que es tracta d’un home d’uns 65-70 anys, ja que té unes arrugues d’expressió fines, però marcades en les zones del front i en el contorn de l’ull. A més, veiem una pèrdua de fermesa en tota la zona de la galta.

FullSizeRender-3

Per contra, si veiem aquesta foto, ens imaginem a un home d’almenys 90 anys, ja que té una pell molt arrugada i danyada. Es veu un engrossiment de la pell, una pèrdua encara més gran d’elasticitat, anem una pell molt més madura i maltractada que a la primera foto.

Però William McElligott no és ni un ni l’altre … sinó els dos.

FullSizeRender

¿Però com pot ser això? Suposo que encara hi haurà algú que pensi que es tracta d’una imatge modificada per ordinador, però malauradament no és així. William McElligott actualment té 70 anys (66 quan van publicar l’article). Té la mateixa edat en ambdós costats de la cara: no són ni 65 ni 90, sinó que 66 (l’any 2012). ¿Però com és possible que cada costat de la seva cara sigui tan diferent? EL SOL. Tots sabem des de fa anys que EL SOL ENVELLEIX: fotoenvelliment. No obstant això, mai havíem vist una foto tan impactant. William McElligott va treballar durant 28 anys com a camioner i com el sol li donava del costat esquerre, per això aquest costat és el més danyat. I no només li va danyar el sol quan tenia la finestreta baixada, sinó a través del vidre (al contrari del que opina molta gent).

… Ara ja sabeu a què dedicarem molts esforços del 23 de maig (Dia Mundial del Melanoma) fins al dia 13 de juny (Dia Europeu de la Prevenció del Càncer de Pell) a la Farmàcia Tabar. Estem encantats de anunciar-vos que ens han acreditat com Farmàcia en el Programa de Prevenció i Detecció Precoç de Melanoma, programa que està liderat a l’Hospital Clínic. Amb la història real de William McElligott , el que vull és que us adoneu del dany del sol , que hem de protegir-nos, encara que només sigui per anar a buscar el pa. Per això , durant aquestes 3 setmanes (també ho fem la resta de l’any), us anem a atendre qualsevol dubte respecte a la protecció solar.

Espero que us hagi agradat aquest post … . I  fins la setmana que ve!

Cristina ; )

PS- Que tingueu un feliç #BeautyDay by Sensilis a la #FarmaciaVella!!

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s