inmunitat

Hola a tots!

Primer de tot, us vull donar les GRÀCIES a tots, pels missatges que vaig rebre pel post anterior. Com sempre, el meu objectiu és tractar temes de salut d’una forma senzilla per a tots els públics, però sempre amb CIÈNCIA. I que us hagi agradat tant, fa que em vulgui superar cada dia més i estar super orgullosa de la meva professió: FARMACÈUTICA. Des d’aquí, també dono les GRÀCIES i ÀNIMS a tot el personal sanitari, als meus companys de professió i en general, a tots els que «anem a trinxeres» cada dia perquè entre tots estiguem millor. Sortirem d’aquesta, però perquè sigui el més aviat possible i de la millor manera possible, cal ser responsables i solidaris. #QUEDATACASA pels que per motius de treball no podem i així ens ajudaràs a que fem millor la nostra feina …

… i en aquesta primera setmana de confinament (d’unes quantes …), seguirem parlant del COVID-19, però des d’una altra vessant. Ara us faré una petita reflexió, que bé podríeu trobar en forma de pregunta en qualsevol edició de Trivial o de Qui Vol Ser Milionari (entre d’altres) i que va com anell al dit amb el tema que tractarem avui. «Que el teu aliment sigui la teva medicina, i que la teva medicina sigui el teu aliment«. Encara que això ho va dir Hipòcrates fa molts segles (460-370 a.C.), és un tema d’extremada actualitat (i de moda!). Cada vegada la gent es cuida més (això intenta o creu que fa) respecte a l’esport i l’alimentació. Dic el que «creu que es cuida» perquè la febre de començar a córrer maratons i ironmans quan mai ha fet esport és de targeta vermella i expulsió (ho sento, ho havia de dir).

Jo sempre m’he cuidat en temes d’alimentació (és el que té tenir intoleràncies alimentàries …). I m’encantaria tenir més temps per fer més esport, però exceptuant llargues passejades (que ara hauran de ser a la terrassa de casa meva) i exercicis de ioga/pilates en la meva estoreta, ara no estic fent molt més. A més, no sé si és una cosa que em passa ara per ser mami, però tinc l’obsessió que tothom que està al meu voltant ha de menjar SA. Per això porto uns mesos en què dono especial importància a la ALIMENTACIÓ, començant (és clar) per a la Candela.

Així que, tornant a la cita d’Hipòcrates de Cos, si nosaltres mengem d’una manera adequada i equilibrada, estem creant salut, estem invertint en nosaltres mateixos, en el nostre cos, que és el més valuós que tenim (i més en els temps que corren). Per això, aquesta setmana, he pensat que ja que hem d’estar confinats a les nostres cases (i hi ha gent que quan s’avorreix li dóna per menjar), que almenys mengi el més sa possible i si és d’una manera en la qual activi el seu sistema immune, millor que millor.

Segurament a tots ens sonarà que els fruits vermells porten molts antioxidants i que són boníssims per a la salut. I també que la taronja és una font de vitamina C i que ens anirà genial per combatre els refredats. O que la xocolata negra (mínim 70%) és cardioprotector (això no vol dir que us mengeu la tableta d’una asseguda!). Sabíeu que el pebrot vermell és un antibiòtic natural, que l’alvocat és antiinflamatori i que el quefir potència les nostres defenses millorant la nostra salut gastrointestinal? Aquests són només alguns exemples d’aliments que ens ajudaran a tenir les defenses al màxim. I perquè sigui còmode per al nostre dia a dia, he pensat que el format taula seria el més adequat.

Espero que aquestes taules us siguin útils i que mengeu sa i variat per no només estar forts com roures, sinó que també estigueu més animats en aquests llargs dies de confinament.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Com sabeu, a la Farmàcia Tabar estem treballant cada dia per a vosaltres i les vostres famílies. Perquè tot sigui més fàcil i segur, estem tramitant les comandes per email (farmacia.vella@gmail.com), així com tots els vostres dubtes.

Espero que us hagi agradat aquest post!

Cristina 😉

Pg. Si algú està interessat en tenir les taules en pdf, em podeu contactar per correu electrònic.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s